Fleksnes' Fataliteter

 

Marve Almar Fleksnes

Personlige data:

Navn: Marve Almar Fleksnes.
Født:
1936.
Bopel:
Stensveien, Oslo.
Yrke:
Lagerleder/lageringeniør.
Mor:
Magnhild "Moder'n" Fleksnes.
Far:
Oskar "Fader'n" Fleksnes.
Bestefar:
Anders Adolf Fleksnes.
Vordende sønn:
Elvis Fleksnes.
Tidligere yrkesambisjoner:
Politiker/statsminister.
Blodtype:
AB Rhesus minus.
Hobbyer:
Blodgiving, litteratur, verdenspolitikk, tv, samband, barnevakt, bedriftsfotball, skøyteløp med meget mer...
Bil:
Gul Morris Mini.
Bestevenn:
Yokoshoki fra Tokyo. Har venner over hele verden - men ingen i Norge.
Beste bok:
Morgan Kane, lederpsykologi, Damms fremmedordbok.

Serien om Marve Fleksnes er opprinnelig en britisk serie, kalt "Steptoe and Son". Den er skrevet av Galton og Simpson, og skrevet om til norsk av Bo Hermansson. Den første Fleksnes-serien ble vist i norsk fjernsyn i 1974.

Følgende episoder finnes i Fleksnes-serien:

FLEKSNES' FATALITETER 1:
Blodgiveren.
En gang i livet er det ethvert menneskes plikt å vise litt selvoppofrelse. Med dette prisverdige utgangspunkt går Marve til legen for å gi blod.
Klar Masa

Det går alltid et tog.
Samværet i en togkupe krever en smule medmennesklig hensyn. En samtale kan være på sin plass, men det finnes også de som ønsker å være helt i fred. Fleksnes hører definitivt ikke til disse.
Kaptein Kissinger Ko-ko Krig Morgan Musikk

Biovita Helsesenter.
Et trangt arbeidsmarked har tvunget Marve til å ta seg jobb ved et helsestudio - som en slags vaktmester. Han gjør imidlertid det beste ut av situasjonen, til de grader at det til slutt går på helsen løs.
Overvektig

FLEKSNES' FATALITETER 2:
Ensom
Fleksnes er et selskapsmenneske, men klarer også å fordrive tiden alene ved f.eks. å lese, drive med gymnastiske øvelser eller ved hjelp av glade utrop som «Day 'O».
Høy og mørk Hosteplaster Bok Huske Manifest Kommando Fordel Russisk DEJÅ! Belafonte Jenter Harry

Trafikk og panikk
Marve har bil, og dermed rettigheter i samfunnet. Bak rattet er han herre over alle situasjoner - ingen skal komme og fortelle ham noe annet. Medtrafikkanter er til for å overvinnes.

An Guard! OG DET VAR... Bil 250 kroner Verdensrekord

Penger er alt
Hjemmekosen forstyrres av at Modern tar med hjem en fetter fra Lyngdal. Han skal studere i Oslo og trenger et sted å bo. Tross alle sine gode egenskaper har Marve en dårlig side. Han liker ikke slektninger.
Gaffel Metoder Tvilsom

FLEKSNES' FATALITETER 3:
Hjem, kjære hjem
Modern har flyttet hjem til Marve. Hun ønsker at sønnen skal få det bra og har bestemt at de skal flytte til en finere leilighet. Men Marve har problemer med å skille seg fra sitt gamle hjem som er fullt av både gode og dårlige minner.
80 kilo Paneltapet Kattunger Tango Fengsel

Rotbløyte
Marve inviterer gamle venner fra vernepliktstiden i marinen. Han begynner «oppladningen» med viktige innkjøp på polet. Festen utarter - dog annerledes enn ventet.
Cherry Urtete Spritkompass Går ikke Prosent Kölnerdomen

På topp-planet
Fleksnes har fått omsorg for sine omgivelser og interesse for verdenspolitikken. Selv om Marve ikke får Bresjnev i tale ansikt til ansikt, gjør han i det minste forsøk på å ringe ham opp.
Bestemor Tysker

FLEKSNES' FATALITETER 4:
Beklager, teknisk feil.
Hva er vitsen med å ha TV om man ikke ser alle programmene? Plutselig blir det stille og ensomt. TV apparatet har gått i stykker, men TV er ikke alt her i livet.

Når hver tar sin.
Fleksnesnavnet må bevares for fremtiden. Men da trenger man en sønn,og for å få en sønn trenger man en dame. Hvilken type dame skal Marve velge? En med ungdom og skjønnhet, en med hjerne eller en fra en fin familie?

Radioten.
Fleksnes er en ivrig radioamatør og har skaffet seg venner i hele verden. Han forstår muligheten å kunne utnytte eteren i meneskehetens tjeneste.

FLEKSNES' FATALITETER 5:
Tryggere kan ingen være
En prestefamilie trenger barnevakt. Fleksnes stiller gjerne opp, hjelpsom som alltid. Barna er i gode hender om noe skulle skje, og det gjør det.....

Villmarkens sønn
Fleksnes må slanke seg og begynne å trimme sliksom legen har bestemt. Sammen med Modern reiser han til en avsidesliggende hytte på fjellet for å leve av det som naturen gir. Men naturen er lunefull

Dobbeltgjengeren.
Fleksnes stiller gjerne opp når samfunnet ber om en tjeneste. F.eks. når politiet vil ha hjelp ved en konfrontasjon. Et ran er begått og en mistenkt må identifiseres.

FLEKSNES' FATALITETER 6:
Høyt henger vi
Etter en ukes tur på fjellet returnerer Fleksnes og Modern til sivilisasjonen. Tilbakekomsten skjer med gondol sammen med noen utenlandske turister. Plutselig går strømmen...

Ta plass! Lukk dørene!
Fleksnes har blitt sendt til en kongress i Stockholm av sitt firma. For første gang i sitt liv reiser han med nattoget på første klasse. Han har visse forutintatte meninger om hva som kan hende på et tog som farer gjennom natten.

Bare vi to?
Fleksnes og Modern våkner opp en morgen, og når de ser ut, er gatene tomme. Fra radioen kommer ikke så mye som et pip, det er ikke tegn til liv i hele Oslo. Er det slik i hele Norge, i hele verden? Hvis han og Modern er de eneste gjenlevende i hele verden, hvordan skal da menneskeheten kunne overleve?

FLEKSNES' FATLITETER 7:
En ulykke hender så lett
En nordmann har kjørt på motorsykkel til Gøteborg hvor han får et brått møte med en svenske i bil på et gatehjørne. En norsk pasient på et svensk sykehus bruker som regel ikke å være noe problem, men hvis pasienten heter Marve Fleksnes så...

Visittkortet
Å levere fra seg sitt navn og sin adresse på et visittkort under en feriereise i Syden kan være risikabelt. Det oppdager Fleksnes en tidlig søndagsmorgen da det ringer på døren.

Med Liv som innsats
Fleksnes er en mann med mange interesser. Bl.a. når det gjelder det å se på TV, er han spesialist. Og kunnskapene deler han gjerne på.

FLEKSNES' FATALITETER 8:
Det er noe som går
Alle kan få en forkjølelse, så også Fleksnes. Med sine kunnskaper og oppfinnsomhet skulle han kunne møte alle tenkelige virusangrep, men det kan han ikke.

Fjernkontroll og alt fritt
Fleksnes og Modern trenger å plusse litt på husholdningspengene og tar jobb som barnevakter. Men de stiller ikke bare krav til svart betaling, et visst nivå på komforten er også nødvendig.

Serier'n er vår
Ingen kan stoppe Fleksnes fra å få oppleve et av livets høydepunkter: VM på skøyter i Gøteborg.

FLEKSNES' FATALITETER 9:
Fysiske fordeler
Fleksnes er helt klar over at utseendet betyr mye i livet. Det kan ha en avgjørende betydning når det gjelder fremgang med damer. Men om nesen til Fleksnes ikke er perfekt, finnes det da noen løsning?

I heisen
En fullsatt heis stanser mellom to etasjer. Det behøver ikke være noen katastrofe, så lenge ikke en av passasjerene heter Marve Fleksnes.

Visittid
Hvis du er innlagt på sykehus, vil du gjerne ha besøk i visittiden. Men det finnes unntak. I enkelte situasjoner er ensomheten å foretrekke.

Evig din for alltid
Som de fleste andre ønsker Marve Fleksnes en kvinne å dele livet med. Han tar initiativ og skriver brev. Venter lykken og kjærligheten på jernbanestasjonen i Drammen?

FLEKSNES' FATALITETER 10:
Morderen som forsvant
Dette er Fleksnes-episoden som forsvant. I 1981 ble det i alt produsert 12 programmer. Et av disse programmene ble aldri vist på TV fordi originalbåndene av en feiltagelse ble slettet før redigeringen var påbegynt. Det eneste som fortsatt var intakt var noen VCR videokassetter. Det er fra dette arbeidsmaterialet at episoden nå har gjenoppstått og har blitt redigert til en ferdig Fleksnes episode som aldri tidligere har vært vist på TV. Vi får se Fleksnes fra en seriøs side. Han har alltid vært interessert i kultur og er bl.a. en flittig bokleser, men ikke alle bøker har en slutt...

Tilbake til hovedsiden

Flåklypa

Stutum

Norske Byggeklosser

Unknown isml counter option (gaphic_7seg)